Ένα χειροποίητο βίντεο

crafty_short_filmΤόσο καιρό σας έχουμε αφήσει παραπονεμένους χωρίς video, αλλά νομίζουμε οτι αυτό που έχουμε επιλέξει για αυτή την εβδομάδα θα σας αποζημιώσει. Πρόκειται για ένα πειραματικό video από την ομάδα crafters DeWanda από τη Γερμανία, το οποίο αποτελείται από 1.620 χειροποίητα καρέ!

Τι εννοούμε χειροποίητα καρέ; Είναι απλό. Δύο φοιτητές είχαν την ιδέα να φτιάξουν ένα animated video στο οποίο θα μπορούσαν να συμμετέχουν διάφοροι καλλιτέχνες με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Έκατσαν λοιπόν και έφτιαξαν το story του video και κατέληξαν σε 1.620 ασπρόμαυρα σχέδια. Κάθε τέτοιο σχέδιο αντιστοιχούσε και σε ένα καρέ του animation. Στη συνέχεια ανέθεσαν στα μέλη της ομάδας DeWanda να δώσουν ζωή σε κάθε ένα από αυτά τα σχέδια, ο καθένας με όποιο υλικό ήθελε.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν χρησιμοποίησαν όλων των ειδών τα υλικά, τα εργαλεία και τις τεχνικές για να φτιάξουν το δικό τους καρέ.

Αν και όπως θα διαπιστώσεις κι εσύ η εναλλαγή των εικόνων είναι πολύ γρήγορη θα διακρίνεις κι εσύ εικόνες που έχουν φτιαχτεί με χρώμα, με χάντρες, με ύφασμα, με τσόχες, με πλαστικό, ακόμα και με φαγητά!

Το αποτέλεσμα πήρε τον τίτλο Creating Love και μπορείς να το παρακολουθήσεις εδώ!

Προτείνουμε όμως να επισκεφτείς και το site του DeWanda όπου μπορείς να δεις το video και να κάνεις pause όπου θέλεις για να δεις σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια το κάθε καρέ και να δεις ποιός το έφτιαξε και πως! Στο site της ομάδας DeWanda θα μάθεις και περισσότερα για το project αυτό γενικά!

Και μιας και σε έβγαλε ο δρόμος σου εδώ μην παραλείψεις να κάνεις και μια βόλτα και να δεις όλα αυτά τα φανταστικά πράγματα που φτιάχνουν τα μέλη του DeWanda και γιατί όχι, να κάνεις και τα ψώνια σου!

Εμάς πάντως μας έφτιαξε τη μέρα αυτή η είδηση!

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Ένα χειροποίητο βίντεο”

  1. κοριτσια μηπως μπορειτε να ανεβασετε σε βιντεακι πως πλεκουμε το κορδονι λασε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *