Εργαστήριο Δημιoυργικής Ώσμωσης (Ε.Δ.Ω.)

edw_logoΤο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Εργαστηρίου Δημιουργικής Ώσμωσης (Ε.Δ.Ω.) ξεκινά τον Οκτώβριο με μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων (Workshops) που στόχο έχουν να μυήσουν τους συμμετέχοντες σε σύγχρονες και παραδοσιακές δημιουργικές τεχνικές όπως το Ψηφιδωτό, η Ξυλογραφία, η Βιβλιοδεσία, η Χαλκογραφία, η Πειραματική Μεταξοτυπία, η Κεραμική κ.α.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ε.Δ.Ω. απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν τη διάθεση να διερευνήσουν δημιουργικούς χώρους που δεν έχουν απαραίτητα σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αλλά και σε δημιουργούς που θέλουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να εμβαθύνουν σε μία πολύ συγκεκριμένη μορφή δημιουργικής έκφρασης.

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια θα πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων δημιουργών και θα ξεκινούν με μια σύντομη θεωρητική και ιστορική ανάλυση του θέματος. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα διδάσκονται την τεχνική μέσα από τη χειρονακτική συμμετοχή και τον πειραματισμό. Με υλικά που παρέχει το Ε.Δ.Ω., οι νέοι δημιουργοί καλούνται να κατασκευάσουν ένα ή περισσότερα αντικείμενα τέχνης μέσα στα πλαίσια της θεματολογίας που θέτει ο διδάσκων. Όλα τα έργα των συμμετεχόντων θα παρουσιάζονται σε μία έκθεση που θα πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του Ε.Δ.Ω. ανά εξάμηνο.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Ε.Δ.Ω. είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες όσων εργάζονται και δεν διαθέτουν πολύ ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Έτσι, το κάθε Δημιουργικό Εργαστήριο έχει διάρκεια 6 εβδομάδες και απαρτίζεται από 3ωρα μαθήματα που διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα, την ίδια μέρα και ώρα.

Το Εργαστήριο Δημιoυργικής Ώσμωσης (Ε.Δ.Ω.) είναι ένα πρότυπο κέντρο ανάπτυξης ιδεών, τέχνης και design. Στόχος του είναι να προσφέρει χώρο, μέσα και υποστήριξη σε νέους καλλιτέχνες και designers που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις και τις επιδεξιότητές τους, να δημιουργήσει μία ισχυρή πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ δημιουργών από όλο το φάσμα των τεχνών και να προσφέρει μία βάση για περισυλλογή και δράση πάνω σε σύγχρονα πολιτιστικά θέματα.

Τα Workshops του φθινοπώρου 2010 ξεκινούν στο χώρο του Ε.Δ.Ω. (Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός, τηλ. 210 6124994 και 6944 443332) μετά τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας μας, στο www.e-d-w.gr. Οι θέσεις είναι περιορισμένες σε 15 άτομα ανά εργαστήριο.

Μελλοντικά θέματα Workshops περιλαμβάνουν:

Σύγχρονες μορφές Collage
Το πρόσωπο στην ελαιογραφία
Πειραματική Αγιογραφία
Η Φύση στο Κόσμημα
Φωτογραφία στο δρόμο
Αντλώντας έμπνευση από το Αρχαιολογικό Μουσείο
Πειραματική Τυπογραφία
Video editing για καλλιτέχνες
Web Portfolio για καλλιτέχνες
Origami και ιαπωνική συσκευασία δώρου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ
Προφήτου Δανιήλ 18,
104 35 Κεραμικός
τηλ. 210 61 24 994
www.e-d-w.gr

Εργαστήρια

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εργαστήριο Δημιoυργικής Ώσμωσης (Ε.Δ.Ω.)”

Απάντηση