Εικαστικά Eργαστήρια Λέσχη

leschi_logoΤα Εικαστικά Εργαστήρια Λέσχη ιδρύθηκαν το 1997 στο κέντρο της Αθήνας από τη ζωγράφο Μάτω Ιωαννίδου και από τότε προσφέρουν σε όσους επιθυμούν να βρούν μια άκρη μεταξύ απλής χειροτεχνίας και αληθινής δημιουργίας, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα ζωγραφικής, ψηφιδωτού, κεραμικής και κοσμήματος.

Στις δραστηριότητες των Εικαστικών Εργαστηρίων Λέσχη περιλαμβάνονται εκτός από τα μαθήματα και εκθέσεις, συναυλίες, εκδρομές, διαλέξεις, παραστάσεις και ό,τι άλλο μπορεί να πλαισιώνει την καλλιτεχνική δημιουργία.

Όπως μας λέει η ίδια η ομάδα της Λέσχης:

"Μας ενδιαφέρουν όλοι όσοι θέλουν να βρούν μια άκρη μεταξύ απλής χειροτεχνίας και αληθινής δημιουργίας. Νέοι άνθρωποι που βομβαρδίζονται από διαφημίσεις για δρόμους σταδιο-δρομίας, επαγγελματίες που διαπιστώνουν ελλείψεις στην εκπαίδευσή τους ή θέλουν να διευρύνουν το πεδίο τους, ερασιτέχνες που αναζητούν στήριξη στις αναζητήσεις τους, εμπλουτισμό της εμπειρίας τους.

Η δουλειά στα εργαστήρια (Ζωγραφική – Ψηφιδωτό – Κόσμημα- Κεραμική) πλαισιώνεται από διαλέξεις, προβολές, επισκέψεις σε εκθέσεις και μουσεία για να συνδεθούν η τεχνική με την αισθητική και την ιστορική ιδιαιτερότητα των διαφορετικών τρόπων έκφρασης. Φιλόδοξοι στόχοι απαιτούν απόδειξη στην πράξη."


Τον Οκτώβριο, 4 μαθητές της Λέσχης συμμετέχουν στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιδωτού που φιλοξενείται στην Αθήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή περισσότερους κύκλους σπουδών διαμορφώνοντας εκείνοι το πρόγραμμα που τους ταιριάζει, επιλέγοντας τα μαθήματα ανάλογα με το χρόνο, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Οι εγγραφές ξεκινούν 1η Οκτωβρίου 2010 και συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ: 6.00- 9.00 μ.μ.

Οι καθηγητές που θα διδάξουν φέτος είναι :

Ζωγραφική: Μάτω Ιωαννίδου
Ψηφιδωτό: Μάτω Ιωαννίδου
Κόσμημα: Aργύρης Αγγελόπουλος
Κεραμική: Μαρίνα Ταλιαδούρου

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΛΕΣΧΗ,
Μυκάλης 26 Κεραμεικός,
Τηλ. 210 3413045,
www.leschi.gr,
info@leschi.gr

Εργαστήρια

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Απάντηση