Εύκολα σουβέρ από τη Martha

coasters_ropeΓια άλλη μια φορά η Μάρθα το έκανε το θαύμα της! Ένα από τα πρώτα πράγματα που βρήκα στο email μου μετά από τόσο καιρό απουσίας σε διακοπές ήταν αυτό το project για να φτιάξεις σουβέρ από κορδόνι για τα καλοκαιρινά ποτά στη βεράντα… ξέρεις αυτά με τα πολλά παγάκια που στάζουν μονίμως και αφήνουν ωραία "δαχτυλίδια¨επάνω στα τραπέζια… ε αυτά! Τα υλικά είναι απλά και η εκτέλεση ακόμα πιο απλή… έτοιμοι;

Θα χρειαστείς κορδόνι βαμβακερό (το χρώμα δεν μας πειράζει), κόλλα (ξυλόκολλα), ένα χοντρό χαρτόνι για βάση (μακετόχαρτό), καρφίτσες, ακρυλικά χρώματα της επιλογής σου και πινέλα για την κόλλα και τα χρώματα…

Ξεκινάς τοποθετώντας το χαρτόνι σου σε μια επίπεδη επιφάνεια και φτιάχνεις έναν κύκλο με διαβήτη με διάμετρο όσο θέλεις να είναι τα σουβέρ σου… η Μάρθα προτείνει 10 εκ.

Πιάνεις την άκρη του κορδονιού σου, την κόβεις σε γωνία 45 μοίρες, τη βουτάς στην κόλλα και την γυρίζεις προς τα μέσα και την σταθεροποιείς με μια καρφίτσα στο κέντρο του κύκλου. Από εκεί αρχίζεις και γυρίζεις το κορδόνι γύρω γύρω βάζοντας κόλλα και σταθεροποιώντας με καρφίτσες σε τακτά διαστήματα. Όταν φτάσεις στο τέλος του κύκλου κόψε πάλι το κορδόνι σε γωνία 45 μοίρες και κόλλα καλά! Αφήνεις το σουβέρ να στεγνώσει καλά όλο το βράδυ.

Όταν έχει στεγνώσει καλά του αφαιρείς τις καρφίτσες και το περνάς με ακρυλικό χρώμα της επιλογής σου και από τις δυό του πλευρές… αφήνεις να στεγνώσει και είναι έτοιμο! Προτείνουμε να φτιάξεις διάφορα σουβέρ σε διάφορα χρώματα και μεγέθη… έτσι… για ποικιλία!

Καλή διασκέδαση!

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

4 σχόλια στο άρθρο “Εύκολα σουβέρ από τη Martha”

Απάντηση