Καλοκαιρινά coaster για το τραπέζι σου

felt_coastersΕύκολο, γρήγορο και χωρίς πολύ μπλά μπλά! Στο project της ημέρας η ιέρεια των crafts Martha μας δίνει μια έξυπνη ιδέα για να φτιάξουμε μόνοι μας coasters για το τραπέζι της βεράντας ή του κήπου μας. Επίσης έχει πολύ σημασία να αναφέρω οτι δεν βρήκα στο λεξικό λέξη αντίστοιχη για να μεταφραστεί το coaster πέρα από το “ψαθίδιο απόθεσης ποτηριών”…

Οδηγίες προς ναυτιλωμένους:

Θα χρειαστείς λεπτή τσόχα χειροτεχνίας σε χρώμα της επιλογής σου… κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο, φελλό σε ρολλό, ψαρόκολλα (ξέρεις αυτή τη λεπτή που την απλώνεις με το πινελάκι και είναι ασφαλής και για τα παιδιά), ένα μολυβάκι και ένα καλό ψαλίδι.

Πρώτα από όλα μπορείς να πάρεις τα τemplate που έχει φτιάξει η ομάδα της Martha ειδικά για αυτό το project και μπορείς να τα κατεβάσεις στον υπολογιστή σου από εδώ.

Τα εκτυπώνεις και τα αντιγράφεις σε ένα χαρτόνι και τα κόβεις για να τα έχεις. Μετά σιδερώνεις σε χαμηλή θερμοκρασία το φελλό και την τσόχα για να ισιώσουν. Κόβεις δυο ίδια σε διάσταση κομμάτια και από τα δύο υλικά αρκετά μεγάλα για να χωράνε τα σχέδια με τα λουλούδια. Κολλάς με ένα λεπτό στρώμα κόλλας ένα κομμάτι φελλό με ένα κομμάτι τσόχας και αφήνεις να στεγνώσει καλά για καμμιά ώρα.

Αντιγράφεις το σχέδιο που έχεις επιλέξει με το μολύβι σου και στη συνέχεια κόβεις προσεκτικά γύρω γύρω. Το πρώτο σου coaster είναι έτοιμο! Φτιάξε μπόλικα για να έχεις σετ για τα ποτήρια σου και χρησιμοποίησέ τα για να ακουμπήσεις τα πρώτα κοκτέιλς του καλοκαιριού στην βεράντα!

Καλή επιτυχία

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Καλοκαιρινά coaster για το τραπέζι σου”

  1. Πολύ ωραία ιδέα…. Μήπως γίνεται και με άλλο υλικό εκτός από τσόχα;
    Με κάτι πιο καλοκαιρινό …..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *