Εύκολες λαμπάδες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είπα να φτιάξω με τα χεράκια μου τις λαμπάδες για τη βαφτιστήρα μου και την υπόλοιπη οικογένεια… πως αλλιώς θα πάμε όλοι μαζί στην εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης; Χωρίς ασορτί, χειροποίητες λαμπάδες; Δεν γίνεται! Η φετινή κολεξιόν χαρακτηρίζεται από 2 πράγματα! Φωτεινά χρώματα και απλά υλικά! Ελπίζω να σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε κι εσείς τις δικές σας λαμπάδες φέτος!

Η διαδικασία ήταν απλή!

Πήγα και πήρα έτοιμες λευκές λαμπάδες από το κέντρο της Αθήνας, ακρυλικά χρώματα, ένα σφουγγαράκι, κορδέλες, συρματάκια και κερωμένα νήματα σε διάφορα χρώματα και μάζεψα σε ένα μεγάλο κουτί ό,τι χάντρες μου άρεσαν μαζί με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία που έχω κατά καιρούς μαζέψει από γάμους, βαφτίσια, δώρα, παλιά κοσμήματα κτλ…

Πρώτα έβαψα τις λαμπάδες με τα ακρυλικά χρώματα και το σφουγγαράκι περίπου μέχρι τη μέση τους και τις άφησα στην άκρη να στεγνώσουν και μετά άρχισα να δένω και να συνδυάζω διάφορα στοιχεία. Πρώτα έδεσα στη μέση της κάθε λαμπάδας γύρω γύρω τα πιο χοντρά νήματα που είχα (π.χ. αυτές τις χοντρές κορδέλες που μοιάζουν με πλέγμα) εκεί που τελείωνε το χρώμα που έβαψα και τα στερέωσα με το συρματάκι γύρω γύρω για να μην πέφτει.

Μετά έδεσα από πάνω το κερωμένο νήμα που είχα επιλέξει για την κάθε λαμπάδα, στερεώνοντας στο κέντρο και ένα μεγάλο διακοσμητικό για κάθε λαμπάδα και στις άκρες που περισσέψανε του πέρασα και στερώσα με κόμπους τις χαντρούλες.

Τέλος, κάλυψα όλους αυτούς τους κόμπους και τα δεσίματα με μια μεγαλύτερη κορδέλα που την έκανα και φιόγκο!

Έτοιμες! Έφτιαξα 9 διαφορετικές λαμπάδες για κορίτσια και αγόρια! Εάν μας πετύχετε όλους μαζί στην εκκλησία θα ξέρετε ποιοί είμαστε!

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα σε όλους!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

25 σχόλια στο άρθρο “Εύκολες λαμπάδες”

  1. Το βατραχακι οντως εχει πολλη πλακα! Καλη Ανασταση κοριτσια και ευχομαι μετα το Πασχα να εχουμε και κανα βιντεακι 😆
    Μας εχετε λειψει! 😳 φιλια! ❗

  2. @ ariadni

    “διάφορα διακοσμητικά στοιχεία που έχω κατά καιρούς μαζέψει από γάμους, βαφτίσια, δώρα, παλιά κοσμήματα κτλ…”

  3. 🙂 😀 🙁 😮 😯 :confused: 8) 😆 😡 😛 :cry:: 👿 😈 :roll:: 😉 ❗ :-?: 💡 ➡ ➡ 💡 :-?: 😉 😳 :cry:: 😈 :roll:: 😛 😡 :confused: 😀 🙂 😯

  4. :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: :roll:: 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 ➡ ➡ 😯 😯 😯 😆 8) :roll::

  5. Συγχαρητήρια..είναι καταπληκτικές…Σήμερα αγόρασα και εγώ τα υλικά και μπορώ να πω ότι μου δώσατε πάρα πολλές ιδέες…Και πάλι συγχαρητήρια..Καλό Πάσχα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *