Βραχιόλι με κορδόνια και κουμπιά

Ένα πολύ καλοκαιρινό βραχιολάκι που μπορείς να φτιάξεις με χρωματιστά κορδόνια και κουμπιά.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 2 χρωματιστά κορδόνια και μερικά κουμπιά.

Κόψε 60 εκατοστά από το πρώτο χρωματιστό κορδόνι (κόκκινο), δίπλωσέ το στη μέση και πέρασε το μεγάλο κουμπί που θα γίνει το κούμπωμα του βραχιολιού. Κόψε περίπου 2 μέτρα από το δεύτερο κορδόνι (άσπρο) και βάλτο δίπλα στο πρώτο, ώστε η μια άκρη του να φτάνει στο τέλος του πρώτου κορδονιού (30 εκατοστά).

Πιάσε τα 3 μέρη των κορδονιών (τα 2 κόκκινα και τη κοντή πλευρά του άσπρου) και με τη μακρυά πλευρά του άσπρου άρχισε να τυλίγεις γύρω τους.

Τύλιξε για 2-3 εκατοστά και πέρασε το επόμενο κουμπί. Συνέχισε να τυλίγεις και ταυτόχρονα να σπρώχνεις το κορδόνι ώστε να καλύψει το τμήμα κάτω από το κουμπί. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να περάσεις όσα κουμπιά θέλεις.

Όταν θα φτάσεις 4 εκατοστά πριν από το τέλος (έχοντας μετρήσει το χέρι σου για να δεις πόσο μακρύ θα βγει το βραχιόλι), δίπλωσε την μια άκρη του κόκκινου κορδονιού…

… και άρχισε να τυλίγεις ώστε να καλύψεις και τα 4 μέρη του κορδονιού. Όταν το έχεις καλύψει αρκετά, μπορείς να κόψεις το κορδόνι που εξέχει και να σπρώξεις το τυλιγμένο κορδόνι ώστε να μην φαίνεται κενό.

Συνεχίζεις να τυλίγεις και λίγο πριν το τέλος κόβεις και το δεύτερο κομμάτι του κόκκινου κορδονιού και συνεχίζεις να τυλίγεις για λίγο ακόμη. Μόλις φτάσεις στο τέλος (θυμήσου να αφήσεις αρκετή θηλιά ώστε να περνάει από εκεί το μεγάλο κουμπί), δέσε κόμπο τα 2 λευκά κορδόνια.

Αν θέλεις περνάς και 2 χάντρες στο τέλος των λευκών κορδονιών και το βραχόλι σου είναι έτοιμο!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

41 σχόλια στο άρθρο “Βραχιόλι με κορδόνια και κουμπιά”

  1. exo parei ena vivlio gia kosmimata me koumpia kai ine apistefto ti boreis na kaneis!kserei kammia pu pulane diafora kobia se kales times?

  2. ΠΛΥ ΠΛΥ ΠΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟ!!!! ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ. ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΕΣΙΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ… ΕΞΥΠΝΟΣ! 😉 ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

  3. Μπράβο κοριτσάκι πολύ καλό. Σ ευχαριστώ και θα προσπαθήσω με χάντρες γιατί δεν συμπαθώ τα κουμπιά.

  4. TELEIO ΒΑΛΙΑ!!!!ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΜΥΑΛΟ Κ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

  5. Βάλια, επειδή φτιάχνω κι εγώ κοσμήματα με κορδόνια (κι όχι μόνο) μ’ αρέσει πάρα πολύ και είναι πολύ κατατοπιστικό ακόμα και γι’ αυτούς που δεν έχουν ξανακάνει κάτι παρόμοιο. Μπράβοοοοοοο!!!!!! 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *