Μεταξωτό τσαντάκι για κέντημα από την DMC

DSC04007Επειδή ομολογουμένως στο κέντημα είμαστε ακόμα αρχάριες, είπαμε να κάνουμε εξάσκηση με το ολοκληρωμένο kit κεντήματος Linea Jaipur της DMC. Σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Το πλήρες σετ Linea Jaipur της DMC περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστείς για να ολοκληρώσεις ένα πολύ όμορφο μεταξωτό τσαντάκι για τις βραδυνές σου εμφανίσεις.

Και εάν δεν έχεις ξανακεντήσει ποτέ, το kit αυτό έρχεται με πολύ αναλυτικές βήμα-βήμα οδηγίες με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα για να μάθεις τις βασικές βελονιές και να ολοκληρώσεις το έργο σου εύκολα και γρήγορα.

.

Βήμα – Βήμα

LINEA COMPLETE KIT
JAIPUR

Τα Linea Kit κυκλοφορούν σε ποικιλία σχεδίων και θα τα βρείς σε καταστήματα με είδη ραπτικής και κεντήματος σε όλη την Ελλάδα.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων DMC στην Ελλάδα είναι ο όμιλος Μουζάκη.


Μέσα στο kit θα βρείς: Το μεταξωτό τσαντάκι με το σχέδιο έτοιμο για να το κεντήσεις – κλωστές Coton Perle DMC σε 4 χρώματα – βελόνα – φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες και σχεδιαγράμματα για τις βελονιές που θα χρειαστείς, καθώς και κωδικοποίηση των χρωμάτων του σχεδίου.

Για να ξεκινήσεις το κέντημα Jaipur χρειάζεται να ανοίξεις το μασουράκι με την κλωστή στο χρώμα που θέλεις και στη συνέχεια να το ξετυλίξεις. Θα διαπιστώσεις οτι το νήμα είναι τυλιγμένο σε κύκλο. Αρκεί λοιπόν να κόψεις σε ένα σημείο του κύκλου με το ψαλίδι σου και οι κλωστές σου είναι έτοιμες. Παίρνεις μια την περνάς στη βελόνα και κάνεις ένα κόμπο στην άκρη της. Προσοχή ο κόμπος δεν είναι όπως στο ράψιμο στο χέρι, αλλά μόνο στη μια άκρη της κλωστής!

Το μεγαλύτερο κομμάτι του κεντήματος Jaipur γίνεται με τη βελονιά «Ρίζα». Αυτή η βελονιά πραγματοποιείται από τα αριστερά στα δεξιά. Μπήγεις τη βελόνα στην καλή πλευρά του υφάσματος στην άκρη του σχεδίου, τρυπάς στην αρχή της επόμενης «παυλίτσας» και ξαναβγάζεις περίπου στη μέση της ραφής που έχεις δημιουργήσει.

Συνεχίζεις με αυτόν τον τρόπο μέχρι να δημιουργηθεί μια ανάγλυφη αλυσίδα από ραφές. Προσπερνάς τα σημεία που θέλεις να κεντήσεις με διαφορετικό χρώμα και προχωράς στο σχέδιο μέχρι να ολοκληρώσεις κάποιο κομμάτι ή να σου τελειώσει το νήμα.

Για να σταματήσεις σε κάποιο σημείο καιι να «κλειδώσεις» το κέντημά σου περνάς τη βελόνα από την ανάποδη πλευρά του υφάσματος και μέσα από 3-4 θηλιές που έχουν δημιουργηθεί. Τραβάς την κλωστή μέσα από τις θηλιές και κόβεις στην άκρη με το ψαλίδι σου.

Εγώ για να ολοκληρώσω το τσαντάκι Jaipur έκανα ξεχωριστά κάθε χρώμα και αφού τελείωσα με τα πράσινα σημεία χρησιμοποίησα απλή βελονιά γαζάκι για τα λουλούδια και τα φυλλαράκια. Ομολογουμένως ήταν ένα πολύ ευχάριστο σχέδιο, ελαφρύ και εύκολο για να μπορώ να το έχω μαζί μου όπου πήγαινα!
Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μεταξωτό τσαντάκι για κέντημα από την DMC”

  1. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΑΛΛΑ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΚΕΝΤΗΜΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ.

Απάντηση