Κουραμπιέδες μπουκίτσες

Κουραμπιέδες μπουκίτσες

Ο γνωστός άγνωστος μπαμπάς με τις συνταγές ξαναχτυπά και μας δίνει τη συνταγή του για λαχταριστούς κουραμπιέδες σε μορφή μπουκίτσας!

Εάν τα μελομακάρονα σου φάνηκαν εύκολα, τότε οι κουραμπιέδες θα σου φανούν περίπατος!

.

Βήμα – Βήμα

IMG_8218
Για τους κουραμπιέδες θα χρειαστείς: • 600γρ βούτηρο γάλακτος • 250γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ • 1 βανίλια • 220γρ ζάχαρη άχνη • 50γρ ρούμι • 1200γρ αλεύρι μαλακό (προσοχή όχι αυτό που φουσκώνει μόνο του)
• ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
IMG_8221
Ξεκινάς λιώνοντας το βούτηρο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μεταλλικό δοχείο στο μάτι της κουζίνας. Μόλις λιώσει το ρίχνεις σε μια λεκάνη με την άχνη και ανακατεύεις καλά για να λιώσει η ζάχαρη.
IMG_8226
Στη συνέχεια ρίχνεις το λιωμένο βούτηρο και τη ζάχαρη μέσα στο μείγμα αλεύρι, μπείκιν πάουντερ και βανίλια. Ανακατεύεις καλά με το μίξερ χειρός.
IMG_8229
Λίγο πριν σφίξει τελείως η ζύμη σου ρίχνεις μέσα στο μπωλ και το ρούμι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι μαλακό.
IMG_8228
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις μια κουταλιά βούτηρο και ρίχνεις τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα για να καβουρδιστούν. Τα βγάζεις από τη φωτιά μόλις πάρουν χρώμα.
IMG_8230
Ρίχνεις τα αμύγδαλα μέσα στο ζυμάρι σου και ανακατεύεις για να πάνε τα αμύγδαλα παντού στο μείγμα σου.
IMG_8236
Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς και σε ένα μεγάλο ταψί απλώνεις αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβεις μικρές μπαλίτσες από το ζυμάρι, τις πλάθεις στα χέρια σου και αρχίζεις να απλώνεις τις κουραμπιεδένιες μπουκίτσες σου.
IMG_8241
Ψήνεις τους κουραμπιέδες σου στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Μόλις τους βγάλεις από τον φούρνο τους αφήνεις να κρυώσουν και τους πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη. Και του χρόνου!

Κουραμπιέδες μπουκίτσες

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κουραμπιέδες μπουκίτσες”

  1. Έφτιαξα τα κουραμπιεδάκια και γευστικά είναι απίθανα.
    Μόνο που δεν μου πήρε όλο το αλεύρι(μόνο 800 γραμ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *