Κολιέ με γυαλάκια της θάλασσας

DSC02670-thumbΣίγουρα θα διαπίστωσες στις διακοπές σου, τους θησαυρούς που προσφέρει η θάλασσα σε όσους δεν παίζουν ρακέτες αλλά ψαχουλεύουν τα βοτσαλάκια! Έτσι και εμείς φέτος γυρίσαμε με πολλά-πολλά γυαλάκια της θάλασσας και φτιάξαμε αυτό το υπέροχο κολιέ για να μας θυμίζει τις ανέμελες μέρες που ζήσαμε.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς γυαλάκια της θάλασσας, μια πένσα στρογγυλή και μια πλακέ, μαλακό σύρμα, μικρές χαντρούλες και μισινέζα (ή αλλιώς πετονιά).

Διάλεξε τα γυαλάκια που θα χρησιμοποιήσεις για το κολιέ σου.

Πιάσε το μαλακό σύρμα με την στρογγυλή πένσα και γύρισέ το γύρω από τον εαυτό του, σχηματίζοντας μια θηλιά.

Με την πλακέ πένσα πίεσε το τελείωμα ώστε να μην εξέχει το σύρμα και σε γρατζουνάει όταν φοράς το κολιέ.

Τοποθέτησε την θηλιά στην πίσω πλευρά του γυαλιού και κάνε 3 κύκλους ξεκινώντας από κάτω και καταλήγοντας πάνω και πίσω από την θηλιά.

Φέρε το σύρμα που περισεύει γύρω από την θηλιά 2-3 φορές φροντίζοντας το τελείωμα του σύρματος να καταλήγει πάνω και μπρος και όχι στο πίσω μέρος του γυαλιού ώστε να μην σε γρατζουνάει. Στρίψε την θηλιά ώστε να είναι κάθετη προς το γυαλάκι.

Συνέχισε με όλα τα γυαλάκια του κολιέ σου και όταν τελειώσεις, πέρασέ τα στην μισινέζα με 2-3 χάντρες ανάμεσά τους ώστε να στέκονται σωστά και να μην πέφτει το ένα πάνω στο άλλο.

Χρησιμοποίησε ένα απλό κούμπωμα για τελείωμα και το κολιέ σου είναι έτοιμο! Καλοφόρετο.
Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

17 σχόλια στο άρθρο “Κολιέ με γυαλάκια της θάλασσας”

  1. Εξαιρετικό!Κι αναρωτιόμουνα αν υπάρχουν κι άλλες παλαβές που όλο το καλοκαίρι σκύβουν συνεχώς και μαζεύουν γυαλάκια και τα φτιάχνουν κοσμήματα.Μπράβο! 😀

  2. δεν είναι μόνο το κολιέ…είναι κι ο λαιμός τέλειος! 8) Ποιά κοπέλα το φοράει? θα ήθελα πολύ να την γνωρίσω! μπράβο πάντως!

Απάντηση