Βάζο από μαλλί

Τώρα που θα βγάλεις πάλι τα νήματά σου από τις διάφορες ντουλάπες και τσάντες που τα είχες καταχωνιάσει, είναι ευκαιρία να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα και να ανακαλύψεις μικρά κομμάτια περισευούμενου νήματος με τα οποία μπορείς να ντύσεις ένα ποτήρι για να φτιάξεις αυτό το πολύ ξεχωριστό βάζο.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς ένα ποτήρι, διάφορα περισευούμενα νήματα, ψαλίδι και glue gun (κόλλα-πιστόλι). Ξεκίνα περίπου στο μέσο του ποτηριού – ιδιαίτερα αν έχει κλίση είναι πιο εύκολο από το να ξεκινήσεις από τις άκρες όπου θα γλυστράει. Κόλλα την πρώτη άκρη με το glue gun…

… και ξεκίνα να τυλίγεις το νήμα γύρω από το ποτήρι καλύπτωντας την άκρη που κόλλησες. Φρόντισε να το σφίγγεις ελαφρά και να κρατήσεις όσο μπορείς την ίδια ένταση σε όλα τα νήματα.

Αν θέλεις να βάλεις δεύτερο χρώμα, στερέωσε το παλιό και το καινούργιο νήμα με λίγη κόλλα και…

…συνέχισε να τυλίγεις το καινούριο νήμα καλύπτοντας τόσο την άκρη του όσο και το παλιό σου χρώμα – το οποίο δεν χρειάζεται να κόψεις – το βάζεις μέσα στο ποτήρι για να μην σε ενοχλεί και όταν το ξαναχρειαστείς, το βγάζεις και συνεχίζεις.

Στο τελευταίο γύρισμα φρόντισε να βάζεις λίγη κόλλα ανά 2 περίπου εκατοστά για να είναι πιο σταθερό το νήμα. Στερέωσε και την άκρη με λίγη κόλλα.

Γύρισε το ποτήρι ανάποδα και συνέχισε την ίδια διαδικασία ώστε να καλύψεις και την άλλη πλευρά.
Το ποτήρι-βάζο είναι έτοιμο! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κορδέλες ή άλλα περίεργα νήματα για να φτιάξεις το δικό σου βάζο.
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

13 σχόλια στο άρθρο “Βάζο από μαλλί”

  1. @erika
    απλό νήμα για πλέξιμο είναι
    η ζεστή σιλικόνη σταθεροποιείται πολύ γρήγορα γι’ αυτό είναι καλύτερη, αλλιώς όλες οι κόλλες κάνουν απλά θα πρέπει να κρατήσεις το νήμα σταθερό για 1-2 λεπτά πριν αρχίσεις να το γυρίζεις.

  2. κι αλλες αποριες εχω:
    1. τί κολλα; αρκει η απλη ρευστη για χειροτεχνιες; ή χρειαζεται ζεστη σιλικονη;
    2. τι ειναι αυτη η βαση στην οποια εχετε στηριξει το βαζο στην τελευταια φωτο;

    Μπραβο παντως κ παλι για τις ιδεες…

  3. Κοριτσια, ειναι νηματα απο το πλεξιμο; ή χρειαζεται να εχουν καποια …ειδικη υφη;;;

  4. Ένα μεγάλο μπράβο απο εμάς…
    Ad Axem
    Επικοινωνία-Πολιτισμός-Τεχνολογία
    Δίνει ζωή η δημιουργία…
    Κι εμείς μαζί σας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *