Σαγιονάρες με κουμπιά

sagionara-koumpiaΦέτος το καλοκαίρι οι δερμάτινες σαγιονάρες είναι πολύ της μόδας! Γιατί να τις αφήσεις όμως σκέτες και να μη τις διακοσμήσεις μέ ό,τι αρέσει σε σένα; Για παράδειγμα, χάντρες, κορδέλες, πούλιες, νήμα, κοχύλια, λουλούδια κτλ. Εμείς εδώ σου προτείνουμε διακόσμηση με χρωματιστά κουμπιά και δερμάτινα κορδόνια!

.

Για να διακοσμήσεις τις δερμάτινες σαγιονάρες σου θα χρειαστείς:

– Ένα ζευγάρι (ή και περισσότερα) δερμάτινες σαγιονάρες σε όποιο σχέδιο και χρώμα σου αρέσει. Προτείνουμε το ουδέτερο χρώμα του δέρματος και το σχέδιο με την πιο φαρδιά φάσα, ώστε να έχεις μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές της διακόσμησης.
– 4-5 κουμπιά σε διαφορετικά χρώματα
– Δερμάτινο κορδόνι ή κορδέλα
– Κόλλα (glue gun ή κόλλα σε ρευστή μορφή)
– Βελόνα ραψίματος και κλωστή σε ταιριαστό χρώμα
– Μαρκαδόρο

 

Βήμα – Βήμα

koumpia01
Ξεκινάς κόβοντας ένα κομμάτι από το δερμάτινο κορδόνι που έχεις επιλέξει, υπολογίζοντας να είναι αρκετά μακρύ, ώστε να φτάσει για να καλύψει και τα δύο πλαϊνά μέρη της σαγιονάρας σου. Τοποθέτησε το δοκιμαστικά επάνω στη σαγιονάρα σου και υπολόγισε περίπου τα σημεία που θα ράψεις τα κουμπιά. Σημείωσέ τα σημεία αυτά με ένα μαρκαδοράκι.
koumpia02
Στη συνέχεια, ράψε τα κουμπιά επάνω στο δερμάτινο κορδόνι με τη βελόνα και την κλωστή. Στερέωσέ τα καλά!
koumpia03
Μόλις τελειώσεις με το ράψιμο πέρασε το κορδόνι μέσα από τον κεντρικό κόμπο της σαγιονάρας για να το σταθεροποιήσεις.
koumpia04
Επίλεξε σε ποιο σημείο ακριβώς θέλεις να είναι το κορδόνι με τα κουμπιά σου και άρχισε να το κολλάς με την κόλλα από τον κόμπο της σαγιονάρας προς τα κάτω.
koumpia05
Όταν φτάσεις στην άκρη της σαγιονάρας κόψε με ένα ψαλιδάκι το κορδόνι που περισσεύει και σπρώξε το με τη μύτη του ψαλιδιού να σφηνώσει στην ένωση.
koumpia06
Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και στην άλλη πλευρά της σαγιονάρας. Εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε κουμπιά στην άλλη πλευρά, αλλά ένα επιπλέον δερμάτινο κορδόνι σε διαφορετικό χρώμα. Μόλις ολοκληρώσεις το κόλλημα, άφησε τη σαγιονάρα να στεγνώσει για λίγο και στη συνέχεια με τη μύτη του ψαλιδιού σου καθαρίστε τη από τυχόν υπολείμματα κόλλας. Ακολούθησε τα ίδια βήματα και για τη διακόσμηση της δεύτερης σαγιονάρας! Με γειά σου!

Δες επίσης:
Σαγιονάρες με κοχύλια
Σαγιονάρες με πλαστικά φύλλα & χάντρες

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

18 σχόλια στο άρθρο “Σαγιονάρες με κουμπιά”

  1. Ναι κοριτσια!!Ειναι τελειες,& εγω πηρα περυσι απο το Μοναστηρακι & εφτιαξα με κοχυλια που βρηκα στην παραλια!!

  2. Poli orees oi sagiorares!!!sas efxaristoume gia tin voithia sas ….
    ftiaxno kai ego poli orees sagionares me polixromes petres ojos oxi se dermatino. ine kati diaforetiko

  3. geia sas koritsia….
    Tha hthela kai egw me thn seira mou na kanw mia erwthsh…..
    Mhpws tha mporousate na mou peite …an ginetai h idia diadikasia kai se alles sagionares pou den exoun kentriko kompo??? kai pws mporei na ginei auto….? :-?:

  4. Εμείς τις σαγιονάρες τις αγοράσαμε από το Μοναστηράκι. Υπολογίστε περίπου 18ευρώ για τις συγκεκριμένες. Υπάρχουν διάφορα σχέδια και σε καλύτερη τιμή!

  5. Καλημέρα κορίτσια!
    Καταπληκτική η ιδέα σας για τις σαγιονάρες!
    Μήπως μπορείτε να μου πείτε που θα βρω σαγιονάρες και πόσο έχουν περίπου; :-?:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *