Τσαντάκι/ Κασετίνα για όλες τις χρήσεις

tsantakiΠριν από μερικούς μήνες είχε τα γενέθλιά της η μητέρα του φίλου μου και έτσι αποφάσισα να της φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου…Η κυρία Χριστίνα ταξιδεύει πολύ συχνά σε ολόκληρο τον κόσμο, γι’ αυτό σκέφτηκα οτι ένα μικρό τσαντάκι για να παίρνει μαζί της τα βαφτικά και τα καλλυντικά της θα ήταν ό,τι έπρεπε…

Εσύ φυσικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν απλή κασετίνα ή τσαντάκι για τα εργαλεία του αγαπημένου σου hobby! Ή ακόμα καλύτερα για να βάζεις τα απαραίτητα στην παραλία! Οι χρήσεις είναι απεριόριστες και η κατασκευή πολύ εύκολη και απλή!

Θα χρειαστείς ύφασμα που σου αρέσει, ένα φερμουάρ σε ασορτί χρώμα, κλωστή πάλι σε αντίστοιχο χρώμα και ραπτομηχανή!

Ξεκινάς κόβοντας δύο παραλληλόγραμμα κομμάτια από το ύφασμά σου στη διάσταση που θέλεις. Εγώ έφτιαξα ένα τσαντάκι περίπου 15×20 εκατοστά και υπολόγισα και περίπου ένα εκατοστό extra από κάθε πλευρά για να του δώσω αέρα!

Εννοείται οτι το φερμουάρ που χρησιμοποίησα ήταν επίσης σε διάσταση αντίστοιχη με τη μεγάλη που πλευρά, το συγκεκριμένο ήταν 15 εκατοστά μήκος.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

1. Τοποθετείς το ύφασμα με την καλή πλευρά προς εσένα επάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Γυρίζεις τις δύο άκρες από τα κομμάτια του υφάσματος που έκοψες στην πιο μεγάλη τους πλευρά περίπου 6mm προς τα μέσα και τα σιδερώνεις για να μείνει η τσάκιση εκεί. Καρφιτσώνεις το φερμουάρ με την καλή του πλευρά προς τα επάνω και το ράβεις με το αντίστοιχο ποδαράκι στη ραπτομηχανή σου. (Για ένα γρήγορο μάθημα στην τοποθέτηση φερμουάρ δες το επεισόδιο του Ftiaxto Videocast “Το ΣΚ της μαξιλαροθήκης”

2. Ανοίγεις το φερμουάρ που μόλις έχεις ράψει μέχρι τη μέση περίπου και κλείνεις το ύφασμα με τέτοιο τρόπο ώστε να έρθει καλή με καλή πλέυρά κι εσύ να βλέπεις ουσιαστικά το τσαντάκι σου γυρισμένο μέσα έξω.

3. Ράβεις τις 3 υπολειπόμενες πλευρές και μόλις τελειώσεις γυρίζεις το τσαντάκι σου από την καλή του πλευρά! Κλείσε το φερμουάρ και πάτα το με το σίδερο για να έρθει στα ίσια του. Μην ξεχάσεις να βγάλεις έξω τις γωνίτσες με ένα μυτερό αντικείμενο (κάνει και η οδοντογλυφίδα)

Το τσαντάκι σου είναι έτοιμο! Αν θέλεις μπορείς να του βάλεις και φόδρα ράβοντας ένα αντίστοιχο τσαντάκι από το κατάλληλο υλικό σε ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις από το original τσαντάκι και στη συνέχεια το βάζεις μέσα στο τσαντάκι σου και το πιάνεις με τα “φτερά” του φερμουάρ από μέσα ράβοντάς το με το χέρι.

Καλοφόρετο!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Τσαντάκι/ Κασετίνα για όλες τις χρήσεις”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *