Ράψε πετσέτες για το τραπέζι σου

dsc01458Με αφορμή τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συγκεντρώσεις φίλων που θα ‘ρθούν, φτιάξαμε με τα χεράκια μας όμορφες χρωματιστές πετσέτες για να διακοσμήσουμε χαρούμενα το τραπέζι μας! Δες πως μπορείς να ράψεις κι εσύ τις δικές σου πετσέτες με τα υφάσματα της επιλογής σου, σε ό,τι διάσταση εσύ θέλεις!

Βήμα – Βήμα

img_2667
Για να ξεκινήσεις χρειάζεται να κόψεις το ύφασμα που έχεις επιλέξει, στη διάσταση που θέλεις να “βγεί” η πετσέτα σου. Υπολόγισε οτι με το ράψιμο θα χαθούν περίπου 1-2 εκατοστά οπότε άσε περιθώριο. Εμείς κάναμε τις πετσέτες μας διπλής όψης περίπου 30×30, οπότε κόψαμε δύο ίδια τετράγωνα από το ίδιο ύφασμα. Μην ξεχάσεις να σιδερώσεις καλά το ύφασμα πριν αρχίσεις! 
img_2672
Στη συνέχεια τοποθετήσαμε τα δύο τετράγωνα καλή με καλή πλευρά, ώστε να εφάπτονται όλες οι πλευρές σωστά και μετά βάλαμε καρφίτσες στις άκρες για να τα σταθεροποιήσουμε. Tip: Καλό είναι οι καρφίτσες να είναι στην άκρη, κοντά στο σημείο που θα περάσει η ραπτομηχανή, αλλά αρκετά μέσα ώστε να μη μας εμποδίζουν στο ράψιμο.
 img_2680
Ξεκινάς το ράψιμο! Αφού βάλεις τις κλωστές σου (σε χρωματάκια που ταιριάζουν με το ύφασμά σου) ράβεις τις 3 από τις 4 πλευρές της πετσέτας σου.
 img_2687
Συνεχίζεις ράβοντας και λίγο από την τέταρτη πλευρά δεξιά και αριστερά αφήνοντας ένα κενό περίπου 20 εκατοστά κάπου ενδιάμεσα. Από αυτό το κενό θα γυρίσεις την πετσέτα σου από την καλή πλευρά (αφού βγάλεις τις καρφίτσες ε? Μην τραυματιστείς κιόλας…)
 img_2683
Αφού γυρίσεις την πετσέτα σου από την καλή πλευρά και με ένα μυτερό αντικείμενο (εμείς χρησιμοποιήσαμε οδοντογλυφίδες) βγάλεις καλά καλά έξω και τις 4 γωνίτσες, μπορείς να σιδερώσεις την πετσέτα σου! Προσοχή στο σημείο που έχεις αφήσει το κενό να πατήσεις σωστά με το σίδερο ώστε να είναι το ύφασμα σε ευθεία με την ραφή που έχεις κάνει.
 img_2689
Το μόνο που μένει είναι να ράψεις ξανά γύρω γύρω την πετσέτα σου από την καλή πλευρά αυτή τη φορά (και το σημείο που έχεις αφήσει ανοιχτό) και η πετσέτα σου είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσεις. Για να πάρεις ιδέα για να στολίσεις το τραπέζι σου δες το άρθρο μας “Η μήτρα του επισκόπου” εδώ

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Ράψε πετσέτες για το τραπέζι σου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *