Πουγκάκι Νεσεσέρ

pougkaki000Ο καιρός ανοίγει σιγά σιγά και όλοι έχουμε αρχίσει να κάνουμε τα σχέδιά μας για κοντινές ή μακρινές καλοκαιρινές αποδράσεις. Ένα πράγμα που σίγουρα θα χρειαστούμε είναι ένα πουγκί/ νεσεσέρ για τα καλλυντικά μας, ή ακόμα καλύτερα για τα βαμβακερά νήματα και τις βελόνες που θα πάρουμε μαζί μας. Εμείς σου δείχνουμε τον τρόπο να το φτιάξεις και αφήνουμε την χρήση του σε εσένα! Καλή επιτυχία! 

Το project αυτό μας το έστειλε η φίλη του Ftiaxto Αγάπη Κουτσή. (Αγάπη ευχαριστούμε πολύ!!!)Εάν θέλεις κι εσύ να δεις μια από τις δημιουργίες σου δημοσιευμένη στις σελίδες του Ftiaxto δεν έχεις παρά να μας στείλεις ένα email στο info@ftiaxto.gr κι εμείς θα σου πούμε τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις. Σε περιμένουμε!

Βήμα – Βήμα

pougkaki01 
Υλικά που θα χρειαστείς: 1 μολύβι, 1 μεζούρα, 1 νήμα για κέντημα, 60cm x 40cm ύφασμα με σχετικά αραιή χοντρή ύφανση, 2 χρωματιστά κουμπιά, 1 παραμάνα, 1 βελόνα με μεγάλο άνοιγμα να περνάει το νήμα, 1 κορδέλα 120cm, 1 καρούλι λευκή κλωστή για ραπτομηχανή, καρφίτσες, 1 ψαλίδι
pougkaki02
Μετράμε και κόβουμε το υφασμά μας με μήκος 60 cm και πλάτος 40 cm.
Διπλώνουμε το ύφασμα στην μέση και αντιστοιχούμε τις άκρες του ετσι ώστε να κάνουμε ένα παραλληλόγραμμο 30cm x 40cm.
pougkaki03
Καρφιτσώνουμε τις 2 απέναντι ελεύθερες ακμές σε ευθεία γραμμή περίπου 2 cm από την άκρη του υφάσματος έτσι ώστε να σχηματίζεται μια σακουλίτσα. Αφήνουμε στην ουσία ελεύθερη την ακμή απέναντη από το διπλωμα.
pougkaki04
Ράβουμε σε ευθεία τις 2 πλευρές που είχαμε καρφιτώσει προηγουμένως.
pougkaki05
Αφού ράψουμε και τις 2 πλευρές. Φέρνουμε το σακουλάκι μπροστά μας με το δίπλωμα προς το μέρος μάς, έτσι όπως βλέπεις στην φωτογραφία.
pougkaki06
Το ανοίγουμε έτσι ώστε η τσάκιση να εφάπτεται με την ραφή.

pougkaki07
Μετράμε περίπου 4 cm από την άκρη και καρφιτσώνουμε σε ευθεία έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ισοσκελές τρίγωνο. Κάνουμε το ίδιο ακριβώς και στην άλλη γωνία.

pougkaki08
Ράβουμε σε ευθεία γραμμή και τις 2 γωνίες.
pougkaki09
Κόβουμε έξω από τη ραφή περίπου 1-2 cm και στις 2 γωνίες.
pougkaki10
Όταν γυρίσεις το πουγκάκι από μέσα έξω θα δείς οτι το αποτέλεσμα και στις 2 γωνίες θα είναι όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

pougkaki11
Ξαναγυρίζουμε το πουγκάκι το έξω μέσα και διπλώνουμε όλη την περίμετρο περίπου στα 5cm προς τα μέσα και άλλο 1cm προς τα μέσα. Επειδή είναι δύσκολο, καλό είναι σε κάθε κίνηση σου στο δίπλωμα να βάζεις καρφίτσες. Αφού το ράψεις σε ευθεία γραμμή ακολουθώντας τις καρφίτσες το γυρίζεις μέσα έξω και έχεις ένα έτοιμο σακουλάκι.

pougkaki12
Ξηλώνουμε λίγο την μια πλαϊνή ραφή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί σε εκείνο το σημείο ένα άνοιγμα περίπου 2 cm. Με την βελόνα μας και την λευκή κλωστή μας στερεώνουμε τις γωνίες έτσι ώστε να μην ξηλωθούν. Περνάμε την κορδέλα από την παραμάνα και την περνάμε από την τρυπούλα που δημιουργήσαμε προηγουμένως. Αφού κάνει τον πλήρη κύκλο και βγεί η παραμάνα από την τρυπούλα που μπήκε, βγάζουμε την παραμάνα από την κορδέλα και κόβουμε διαγώνια την κορδέλα (και όλα τα πιθανά ξέφτια).
pougkaki13
Σχεδιάζουμε ελαφριά πάνω στο πουγκί μας με το μολύβι το σχεδιό μας και μετά με το χοντρό μας νήμα κάνουμε αραιές βελονιές ακολουθώντας το σχέδιο. Μπορείς να κάνεις ό,τι σχέδιο θέλεις. Εάν όμως δεν πολυπιάνει το χέρι σου μπορείς να κατεβάσεις το σχέδιο σε jpg από το link στο τέλος του άρθρου!
pougkaki14
Ράβουμε και τα 2 κουμπίά στο κέντρο του σχεδίου μας και το νεσεσέρ πουγκί είναι έτοιμο! Άντε καλές μας διακοπές!

Για να κατεβάσεις το πατρόν του νεσεσέρ και το σχέδιο λουλούδι πάτησε εδώ
patron-neseser 51.99 Kb

Ετικέτες
Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

8 σχόλια στο άρθρο “Πουγκάκι Νεσεσέρ”

  1. einai teleio!!!!vgike megalytero apo oti ypologiza…kai pali mia xara!! akoma kai kapoios (p.x. egw) na min mporei na kanei to louloudi kentito, mporei na dokimasei me xrwmata gia yfasmata pou kykloforoun se swlinakia kai einai poly efkolo na kaneis opoio sxedio thes…vgainei poly kalo!!

  2. Ειναι πολυ καλο και χρησιμο
    Εγω χρησιμοποιω τα μπατζακια απο τα παντελονια των παιδιων οταν τα κανω κοντα

  3. Μπραβο ειναι πολυ καλο και μπορουμε να αξιοποιησουμε κομματια υφασματος που ηταν ”’αχρηστα”

  4. Η εικόνα δεν κατεβαίνει γιατί έχει λέει σφάλματα.
    Η ιδέα μου άρεσε πάρα πολύ.
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ Αγάπη.
    Κορίτσια πότε θα κάνετε το επόμενο videocast?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *