Εργαστήριο Εργάνη: Σεμινάρια υφαντικής στον Πόρο

yfantikiΣτο εργαστήριο ΕΡΓΑΝΗ στον Πόρο μπορείς να παρακολουθήσεις mini σεμινάρια υφαντικής και τσόχας με την Ελένη Παύλου, ώστε να πάρεις μια γεύση από την ομορφιά της παραδοσιακής τέχνης του υφαντού και να γνωρίσεις τις τεχνικές επεξεργασίας της τσόχας. Εξάλλου, τώρα που ανοίγει και ο καιρός, ένα ταξιδάκι μέχρι τον Πόρο είναι ο,τι πρέπει.

Το εργαστήριο στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασσικό κτίριο και διαθέτει προς πώληση και μια σειρά από χειροποίητα υφαντά για το σπίτι με παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης, ενώ οι υπέθυνοι εκεί αναλαμβάνουν να φτιάξουν και το δικό σου υφαντό, όπως εσύ το θέλεις σε παραδοσιακά σχέδια.

Η Ελένη Παύλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πόρο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών γνώρισε την υφαντική τέχνη με δασκάλες την Έρη Αυγουστίδου και τη Σοφία Τσουρινάκη. Από το 2000 και μετά διδάσκει υφαντική σε παιδιά 6 έως 12 χρόνων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Πόρου. Τα παιδιά αυτά συμμετείχαν στην ύφανση της «Προσευχής της Αριάδνης», ένα μέρος από το καλλιτεχνικό έργο The Thread Project.

Είναι μέλος του Handweavers Guild of America και πολλών άλλων ομάδων υφαντικής, από όπου αντλεί πληροφορίες, γνώσεις και έμπνευση. Το 2006 κέρδισε τιμητική διάκριση από το περιοδικό Handwoven για μια υφαντή «πετσέτα». Είναι παντρεμένη και μητέρα 5 παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια υφαντικής και τσόχας μπορείς να επικοινωνήσεις με το εργαστήριο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΝΗ
Δημοσθένους 33
(δίπλα στο Αστυνομικό τμήμα Πόρου)
180 20
Πόρος Αττικής

Τηλέφωνο: 22980 26030
e-mail: info@erganiweaving.gr, sales@erganiweaving.gr
http://www.erganiweaving.gr/

Εργαστήρια

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

5 σχόλια στο άρθρο “Εργαστήριο Εργάνη: Σεμινάρια υφαντικής στον Πόρο”

  1. Απίθανο! Σας παρακαλώ ξέρετε να υπάρχει κάπου στη Θεσσαλονίκη ή κάπου κοντά μας κάτι ανάλογο? Εστω καμμιά γιαγιά που ασχολείται ακόμη και την ξέρει κάποιος?Θα το προτιμούσα. Οι μεγάλες γυναίκες που ασχολούνται με τέτοιες τέχνες είναι φοβερές. Εχουν μια άνεση και φυσικότητα στη δημιουργικότητά τους που είναι αξιοθαύμαστες.

Απάντηση