Σουπλά για καυτά πιάτα

IMG_5209-thumbΑν έχεις πληρώσει πάνω από 100 ευρώ για την τραπεζαρία σου, μπορείς να καταλάβεις τις φωνές της μαμάς μου, όταν με βλέπει να ακουμπάω το καυτό pyrex στο κέντρο του τραπεζιού της. Τα σουπλά που χρησιμοποιεί είναι λίγο παλαιολιθικά, οπότε είπα να της φτιάξω μερικά καινούργια!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 2 κομμάτια ύφασμα, διαστάσεων 27×38 εκατοστά και ένα κομμάτι αφρό, διαστάσεων 24×35 εκατοστά. Ο αφρός θα βοηθήσει το σουπλά να γίνει αρκετά χοντρό ώστε να μπορείς να τοποθετείς ζεστά πιάτα χωρίς να χαλάς το τραπέζι σου. Αν δεν βρίσκεις αφρό, μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε χοντρό ύφασμα (ή και παραπάνω από ένα).

Βάλε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, με τις καλές πλευρές τους να κοιτάνε η μια την άλλη και καρφίτσωσέ τα.

Ράψε γύρω γύρω και άφησε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι άραφτο ώστε να μπορείς να βάλεις το χέρι σου μέσα και να το γυρίσεις ανάποδα.

Γύρισε το σουπλά ανάποδα και με το δάκτυλο σπρώξε τις γωνίες ώστε να γυρίσουν σωστά. Σιδέρωσε το σουπλά ώστε να γίνει πιο εύκολη η επόμενη ραφή του.

Πρόσθεσε τον αφρό μέσα από το άραφτο κομμάτι και άπλωσέ το όσο καλύτερα μπορείς.

Ράψε γύρω γύρω κλείνοντας και το άραφτο κομμάτι που χρησιμοποίησες για το γύρισμα και το γέμισμα. Μπορείς να σταματήσεις εδώ ή να συνεχίσεις προσθέτοντας διακοσμητικές ραφές.

Μέτρησε ίσες αποστάσεις και τοποθέτησε βελόνες για να κάνεις τις ραφές σου.

Κάνε το ίδιο και στην άλλη πλευρά και είσαι έτοιμος!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

10 σχόλια στο άρθρο “Σουπλά για καυτά πιάτα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *