Η Τέχνη της Καλαθοπλεκτικής

kalathoplektiki-bookΈνα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο έπεσε στα χέρια μου από τις Εκδόσεις Ίων, η Τέχνη της Καλαθοπλεκτικής. Κατ’αρχήν, χάρηκα πολύ που ανακάλυψα ότι υπάρχει σχετικό βιβλίο, πόσο μάλλον μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Βλέπεις, στο φτωχό μου μυαλό, νόμιζα ότι καλάθια έπλεκαν 2-3 παππούδες στο Μοναστηράκι και κάτι φυλές στην Αφρική. Πόσο λάθος έκανα!

Απ’ότι φαίνεται και από το 40 πρωτότυπα projects που περιλαμβάνει αυτό το βιβλίο μπορείς να πλέξεις πολύ περισσότερα από απλά καλάθια. Εντύπωση μου προκαλέσανε τα μουσικά όργανα, τα φαναράκια, το στήριγμα φυτών, το παραβάν αλλά και το στρογγυλό βαρκάκι!

Το βιβλίο ξεκινάει με μια εισαγωγή για τα εργαλεία και τα υλικά. Δεν γνωρίζω που θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί τα υλικά αυτά στην Ελλάδα, αλλά φαντάζομαι πως οι τεχνικές που μπορεί να μάθει κανείς από αυτό το βιβλίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλα υλικά. Μου κατεβαίνουν ήδη ιδέες για καλαθοπλεκτική με κορδέλες, μαλλιά πλεξίματος, σπάγγο, ύφασμα, χαρτί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Τέχνη της Καλαθοπλεκτικής θα βρεις εδώ, καθώς και τρόπο online αγοράς.

Βιβλία και Περιοδικά
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

6 σχόλια στο άρθρο “Η Τέχνη της Καλαθοπλεκτικής”

  1. Με ενδιαφερει κι εμενα. Εχω αγορασει το βιβλιο εδω και 2 χρονια και δεν βρισκω τα υλικα, τουλαχιστον εδω στην Αθηνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *