iphone θήκη

IMG_4790Οι θήκες κινητών που κυκλοφορούν εκεί έξω, σου φαίνονται άχρωμες και βαρετές? Δοκίμασε να φτιάξεις τη δική σου με τις οδηγίες που ακολουθούν. Καλό θα ήταν να είχες ραπτομηχανή, δεν έχω δοκιμάσει να ράψω κάτι τέτοιο στο χέρι, αλλά αν αισθάνεσαι περιπετειώδης, go for it και στείλε μας να δούμε το αποτέλεσμα.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς ύφασμα, αφρό για padding, 12 εκατοστά λάστιχο, ένα κουμπί, ψαλίδι, ραπτομηχανή και σίδερο σιδερώματος (δεν χωράγανε όλα στην φωτό).
Κόψε 4 κομμάτια υφάσματος, μεγέθους 11×18 εκατοστά (ανάλογα με την συσκευή που θέλεις να καλύψεις υπολόγισε τις διαστάσεις της, συν 3 εκατοστά για να μπαινοβγαίνει άνετα, συν 2 εκατοστά που θα διπλώσεις και ράψεις).

Σε κάθε κομμάτι υφάσματος, δίπλωσε περίπου 1 εκατοστό από κάθε πλευρά και πάτησέ το με το σίδερο, ώστε να είναι πιο εύκολο να ραφτεί. Πρόσεχε τα δάκτυλα σου, το σίδερο καίει!

Μετά το σιδέρωμα, άνοιξε τις γωνίες και κόψε διαγώνια το υλικό που περισσεύει…

…ώστε να διπλώσει πιο εύκολα το ύφασμα και να μην κάνει φούσκωμα στις γωνίες.

Κάνε το σιδέρωμα και το κόψιμο των γωνιών και στα 4 κομμάτια ύφασμα.

Ευθυγράμμισε τα κομμάτια, ώστε να δημιουργήσεις τις 2 πλευρές της θήκης. Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες, το μώβ θα είναι το εσωτερικό και το κόκκινο το εξωτερικό κομμάτι. Καρφίτσωσε τα κομμάτια για να μην σου μετακινηθούν κατά το ράψιμο.

Ράψε την μία μεγάλη και την μία μικρή πλευρά και…

…πρόσθεσε το κομμάτι αφρού. Το κομμάτι αυτό είναι 8×15 εκατοστά. Είναι αρκετά μικρότερο από τα κομμάτια ύφασμα, ώστε να χωρέσει μέσα στην κάθε πλευρά, χωρίς όμως να χρειαστεί να ραφτεί.

Θυμήσου να προσθέσεις και το λάστιχο, διπλωμένο στην μέση πριν ράψεις τη δεύτερη μικρή πλευρά. Για να μην σου κουνηθεί το λάστιχο κατά την διάρκεια του ραψίματος, δέσε τις άκρες του σε σελοτέιπ, και καρφίτσωσέ το στο ύφασμα. Το σελοτέιπ θα ραφτεί μέσα στο ύφασμα και δεν θα φαίνεται. Η μία εξωτερική πλευρά είναι έτοιμη.

Για την δεύτερη πλευρά, θα χρησιμοποιήσεις μικρότερο κομμάτι αφρού ώστε να διπλώνει εύκολα η θήκη. Η διάσταση του αφρού θα πρέπει να είναι περίπου όσο το ύψος της συσκευής σου.

Όπως και με το πρώτο κομμάτι, ράψε τις 2 πλευρές, βάλε τον αφρό και μετά ράψε και τις άλλες δύο. Ρίψε και μια ραφή στο ύψος που τελειώνει ο αφρός ώστε να μην μετακινείται.

Οι δύο σου πλευρές είναι έτοιμες.

Κόψε ότι κλωστούλα περισσεύει και ευθυγράμμισε τα δύο κομμάτια.

Ράψε τις 3 πλευρές, την πάνω με το λαστιχάκι, προφανώς δεν την ράβεις, αλλιώς θα γινόταν μαξιλαράκι και όχι θήκη 🙂

Ράψε ένα κουμπί στο ύψος που τελειώνει το λαστιχάκι, ώστε να κλείνει σταθερά η θήκη σου.

Έτοιμη!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

20 σχόλια στο άρθρο “iphone θήκη”

  1. ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΠΟΡΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕΣΩ ΕΜΑΙL;ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ-Α.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 😳

  2. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας κουμπί από polymer clay και να το ράψετε πάνω. Η μπορείτε να ράψετε μια πολύ χλιδάτη κορδέλα που να δένει τη θήκη.. Πολύ ωραίο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *