Ομάδα Καλλιτεχνών της Πλατείας Συντάγματος
από Βάλια Μπινίκου
14.06.11
Η Ομάδα Καλλιτεχνών της Πλατείας Συντάγματος είναι μια ομάδα δημιουργικής έκφρασης και δράσης ανοιχτή σε όλους και όλες. Διάβασε το κείμενο που δημοσίευσαν σήμερα για την ταυτότητά τους και τις ανάγκες τους.Το μήνυμα της Ομάδας Καλλιτεχνών όπως δημοσιεύεται στο real-democracy.gr:
Είμαστε καλλιτέχνες εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, επισφαλώς εργαζόμενοι-ες, ακόμα και «ερασιτέχνες» που ήρθαμε κοντά για λόγους, όχι διαφορετικούς από αυτούς που έφεραν κοντά χιλιάδες ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες στις πλατείες όλης της Ευρώπης.
Βιώνουμε την ανεργία, την ακρίβεια, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και την αποξένωση στην καθημερινότητά μας. Από σήμερα αποφασίζουμε να δράσουμε συλλογικά απέναντι στις πιο άδικες και αντικοινωνικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων.
Η ομάδα καλλιτεχνών της πλατείας Συντάγματος είναι μια ομάδα δημιουργικής έκφρασης και δράσης ανοιχτή σε όλους και όλες. Πέρα από τις πρωτοβουλίες ατόμων ή ομάδων για καλλιτεχνική δράση στην πλατεία, οι οποίες είναι ελεύθερες, η ομάδα φιλοδοξεί να είναι το καλλιτεχνικό όχημα, που με αφετηρία τα προτάγματα που ψηφίζονται κάθε μέρα στην αμεσοδημοκρατική λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, προσπαθεί να συμβάλει στην προώθησή τους και στη μαζικοποίηση του αγώνα.
Αμφισβητούμε τον πολιτισμό των καναλιών, και τα αναμασημένα εμπορικά στερεότυπα που στοχεύουν στην αποχαύνωσή μας.
Μπολιάζουμε την τέχνη με τον νέο άνεμο που φέρνουν τα κοινωνικά κινήματα.
Κάνουμε την υπέρβαση αναδεικνύοντας το εμείς ενάντια στο μίζερο εγώ.
Καλούμε όλους και όλες που δραστηριοποιούντσι στο χώρο της τέχνης ή μη να συναντηθούν μαζί μας να συμμετέχουν και να συνδιαμορφρώνουν τις πλατφόρμες τα δρώμενα και τις δράσεις της ομάδας μας.
Η ομάδα καλλιτεχνών λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις.
Το ορμητήριό της είναι το σημείο 3 της πλατείας συντάγματος.
FB group: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_175023425885879&ap=
Η φωτογραφία του άρθρου είναι του Σπύρου Τσακίρη.






















Τελευταία Σχόλια
ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ
17.05.12 07:40Από ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΗ
ΕΙΧΑ ΠΙΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΘΑ ΔΟΚΙ...
17.05.12 07:38Από ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΗ
ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ. ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤ...
17.05.12 07:33Από ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΗ
εγω αυτα τα κάνω συνέχεια! τα λατρεύω! χρησιμοποιω όμως κορδόνι συνθετ...
17.05.12 00:01Από ΝΤΙΝΑ
Να σας ζήσει! έχω κάνει το ίδιο αλλά με βύσσινο!
16.05.12 21:27Από Έλλη
Σερβίρω μια παρόμοια εκδοχή σπιτικής λεμονάδας με ανθρακούχο νερό και ...
16.05.12 21:16Από lelita
kai emeis apo tin "tapeini" eparxia pou theloyme na prosferoume kai de...
16.05.12 16:29Από efi