Ραπτική

Πώς να βάλεις μαγνητικό κούμπωμα

Βασικές Τεχνικές     Ραπτική

06.06.13


magnetic-snap-button_introΠολύ συχνά μας ρωτάτε πως είναι ο καλύτερος τρόπος να βάλει κανείς ένα μαγνητικό κούμπωμα σε μια τσάντα, ένα πορτοφολάκι ή όπου αλλού θέλει. Η αλήθεια είναι οτι η διαδικασία είναι πιο απλή από όσο νομίζουμε, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας μερικούς βασικούς κανόνες. Εμείς βρήκαμε ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο από το www.noodle-head.com και σου το παρουσιάζουμε!

περισσότερα...

 

Τρύπωμα

Βασικές Τεχνικές     Ραπτική

29.11.11


tacking_sewingΣυνεχίζοντας με το ξεκαθάρισμα των όρων ραπτικής, φτάσαμε και στο περίφημο τρύπωμα... Πολλοί έχουν ακούσει τη λέξη και λίγοι γνωρίζουν ακριβώς τι σημαίνει. Άσε που αυτοί οι όροι που έχουν κατάληξη σε -ωμα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο μπέρδεμα. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να τα μάθεις σωστά μια και καλή. (φωτογραφία από το Miss Sew it All)

περισσότερα...

   

Καρίκωμα

Βασικές Τεχνικές     Ραπτική

22.11.11


overedge_stitchΈνα από τα πράγματα που μας δυσκόλεψε πολύ όταν ξεκινάγαμε να ράβουμε ήταν η μυστήρια ορολογία που για κάποιο λόγο θεωρείται οτι τη γνωρίζουν όλοι, ακόμη και εάν δεν ξέρουν να ράβουν ούτε ένα κουμπί. Άσε που το πρόβλημα ήταν ακόμη μεγαλύτερο γιατί εμείς μάθαμε να ράβουμε με αγγλικά βιβλία, οπότε χαθήκαμε στη μετάφραση των όρων. Με αφορμή τον μήνα ραπτικής αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν οδηγό βασικών όρων για να σε βοηθήσουμε να βγάλεις άκρη. Ξεκινάμε με το καρίκωμα. (φωτογραφία από το Today we Made)

περισσότερα...

 

Πως να ράψεις τούλι

Βασικές Τεχνικές     Ραπτική

17.11.11


sheer-fabricsΤο τούλι αλλά και διάφορα πολύ λεπτά και διάφανα υφάσματα μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν όταν τα ράβεις στην ραπτομηχανή καθώς -λόγω δομής υφάσματος- δεν υπάρχει στέρεα βάση για τις ραφές. Η Deborah από το Art Threads μας δείχνει μια βασική τεχνική που θα μας διευκολήνει πολύ.

περισσότερα...

   

Κυματιστό στρίφωμα

Βασικές Τεχνικές     Ραπτική

16.11.11


scallop-hemΔεν βρήκα άλλο τρόπο να μεταφράσω το Scallop Hem, οπότε ας το πούμε κυματιστό στρίφωμα! Η Megan Neilsen μας δείχνει την τεχνική της για να προσθέσουμε κυματιστό στρίφωμα σε κοντό παντελονάκι αλλά νομίζω με τον ίδιο τρόπο μπορείς να το προσθέσεις όπου θέλεις.

περισσότερα...

 

Πως να ράψεις ρέλι

Βασικές Τεχνικές     Ραπτική

08.11.11


bias-sewingΚαι τώρα που έφτιαξες το εργαλείο για το ρέλι και έφτιαξες και πολλά μέτρα ρελιού τι θα το κάνεις; Δες εδώ πως θα τοποθετήσεις το ρέλι στην άκρη ενός αντικειμένου και πως θα το ράψεις.

περισσότερα...

   

Πως να κοντύνεις παντελόνια

Βασικές Τεχνικές     Ραπτική

02.11.11


short-jeansΗ τεχνική αυτή είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιήσαμε για να κοντύνουμε μανίκια μόνο που εδώ δεν κόβουμε το περισευούμενο υλικό. Έτσι αν κάποια στιγμή θέλεις να επιστρέψεις στο αρχικό μήκος του παντελονιού, απλά το ξηλώνεις. Την τεχνική μας δείχνει η Jamie από το c.r.a.f.t.

περισσότερα...